foto C Rydholm

Shiatsu

Shiatsu är en japansk läkemassage med rötter i Anma-massagen, som de senaste tusen åren har uppdaterats med akupunkturens diagnostekniker och principer.

En Shiatsu-terapeut använder inga nålar, i stället använder man tryck, massage, sträckningstekniker och korrigerande övningar i ett dynamiskt och harmoniskt flöde.
På detta sätt löser man upp spänningar och blockeringar i kroppen vilket skapar balans i kropp, sinne och själ : ökat välbefinnande.
Shiatsu ger dig genom terapeutens beröring, värme och omsorg, en djupavslappning samt en påminnelse om hur det är att bara vara. Det är denna djupa avslappning som är grunden till att kroppens förmåga att läka sig själv skall kunna fungera optimalt.

Regelbundna shiatsu-behandlingar i kombination med ditt engagemang kallar fram kroppens självläkande kraft och ökar dess motståndskraft, därigenom förbättras allmäntillståndet, din självkännedom och välbefinnandet.

Shiatsu utförs på en futon (madrass) på golvet, du behåller dina kläder på (kläderna bör vara löst sittande och av naturmaterial).                      En shiatsubehandling varar i ungefär en timme.